2011. április 5., kedd

Intermezzo - Lilla/Mikszi NYOLC

(Mackó Lilla lánya ma lett nyolc éves, hát persze, hogy elkészült a LillaNYOLC, sok szeretettel. Sanyi öcsém Mikszi lánya három nap múlva lesz nyolc éves. Előre kívánok neked, Mikszi sok boldogságot, egészséget, szerencsét, teljesüljenek vágyaid minél nagyobb számban és fogadjad el a fenti írást a magad számára is érvényesnek, ha ez egyáltalán lehetséges. Köszönöm.)
Tibor, a sárkánykészítő elkészítette a hét mellé a NYOLCadik fejemet is, hogy jobban tudjak emlékezni. Elfelejtettem ugyanis, hogy NYOLC éves lettél, pontosabban, ma még csak NYOLC leszel, már NYOLC óránál is kevesebb választ el a naptól, amikor megszülettél. Egy szabványos házisárkánynak – jól tudjuk -, csak hét feje van, azokat is rendre levágják, mindhiába, újranőnek. Pedig olyan világos, mint a NYOLCszor NYOLC, ami ugye hatvannégyet jelent, hogy éppen egy év múlt el a NYOLCadik születésnapodhoz. Világos, mint a sakktábla a maga NYOLC fehér-fekete mezejével az egyik irányba és ugyanúgy NYOLC fekete-fehér mezőjével a másikba. A sakktáblán NYOLC fehér és NYOLC fekete gyalog néz egymással farkasszemet. Ha egészségesen étkezel, a stressz sem teszi napjaidat tönkre, a férjed/párod boldogságodra és nem megboldogulásodra törekszik, akkor jó esélyed van a NYOLCvan, NYOLCvanNYOLC éves kort is megérned. A százNYOLC, száztizenNYOLC, százhuszonNYOLC sem lehetetlen, de mindehhez jobb volna a Kaukázus lejtőin élned és legalább NYOLC kecske tejét innod, tejéből készült NYOLC sajtból enned, nem beszélve a NYOLC kiló kecsketúró áldásos hatásáról.
Mondhatnám azt is: nekem NYOLC, hogy NYOLC lettél, pedig dehogy, csupán az történik, hogy mostantól NYOLC csomót kell kötnöm zsebkendőmre emlékeztetőül. Pedig nem vagyok még NYOLCszor NYOLC, csak ötvenöt, azonban a NYOLChoz képest egyik szám sem hangzik valami jól.
Születhettél volna a NYÓCkerben, helyette a NYOLC plusz/mínusz valamennyiben jöttél a világra a Moszkva téren túl. Már akkor, amikor megszülettél, a NYOLC óra munka, a NYOLC óra pihenés, a NYOLC óra szórakozás járta, ez a háromszor NYOLC tette ki a nap mind a huszonnégy óráját.
Talán NYOLC éve hétköznapokon reggel NYOLC órakor kedvenc műsoromat, a Kelj fel, Jancsit hallgatom. A Kelj fel, Jancsi egyébként egy bábú, amelyet – bármennyire is böködd, püföld - mindig talpra küzdi magát, és kinézetre a NYOLCas számra hasonlít. A NYOLCast mikor sikerül írásban elfektetned, abból lesz a végtelen meg a masni, és csokornyakkendő két füle, ha jobban megfigyeled.
Emlékszem, amikor az egyetemről Ukrajnából hazajöttem, az első filmek egyike volt a NYOLCadik utas a halál, amit megnéztem. Nem mondom, hogy élveztem volna, a hajam NYOLC felé állt az égnek, úgy izgultam és a mellettem ülő idegennek a karját kéretlenül is NYOLCvanNYOLCszor nyomorgattam össze nagy izgalmamban.
Olvastam volna inkább Thorton Wilder A teremtés NYOLCadik napja című regényét.
Viszont a NYOLC lábú póktól nem félek, amikor itthon élnek és normális méretűek, de a NYOLC karú polip el tudna magától kergetni, félelmemben vastag üveg mögé menekülnék, ahonnan megnyugodva figyelném NYOLCasokat leíró táncát.
A világnak NYOLC csodájának kellett lennie, a hortobágyi hídnak pedig NYOLC lyukúvá kellett válnia, hogy meg tudjam írni a NYOLCadik születésnapi köszöntőt, amely kicsit köhögősre sikeredett, először NYOLCszor, majd NYOLCvanNYOLCszor köhögött, a NYOLCszázNYOLCvanNYOLCat nem is merem bevallani.
Éljél, legalább NYOLCszázNYOLCvanNYOLC évig, legyen NYOLC szemed: három elől, három hátul és jusson egy-egy bal és jobb oldalra is. Nőjjön NYOLCvanNYOLC fogad, nálad fogpasztásabb reklám senki ne legyen. Hajszálaid száma megszámlálhatatlan legyen, közelítsen a mennyihez is?, mondjuk a NYOLCszázbillióNYOLCVANmilliárdNYOLCszázNYOLCvanmillió stb-hez. Neked is lehet NYOLC fejed, ha már nem emlékeznél annyira. NYOLC lábbal pedig mindenkinél előbb daráljad le a NYOLCszáz méter gyorsat a futók és az úszók között, nem beszélve arról, hogy a NYOLCvanadik percben te rúgod a győztes gólt, nekem elhiheted. NYOLC karral, NYOLC lábbal te lehetnél a Buddha a nők között.
NYOLCvanNYOLCezerNYOLCszázNYOLCvanNYOLCszor puszil:
Szegő Panni
innen a tizenNYOLCból egy híján hétszer NYOLC évesen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése