2013. március 11., hétfő

Jutalomjáték Arriba Taqueria-ban

A mai nap igazándiból Mackónak különleges. Ő még nem hallgatja agyon, nem felejti el, nem lép át rajta, mint általában a többi napon, nyugodtan, törvényszerűen, elkerülhetetlenül. Egyszerűen megünnepli. Azt mondja, hogy a születésnapja ünnepnap és igenis örül annak, hogy megszülethetett. És hagyja, hogy más is vele ünnepeljen. Engem például évek óta beenged szülinapjának estéibe. Semmi különlöges, csak beülünk egy moziba és megnézünk egy filmet. Előtte vagy utána egy gyorsétteremben bekapunk egy tányér kaját. Kaja vezeti be tehát vagy koronázza meg a programot közte a filmmel, amely vagy jó, vagy még annál is jobb, vagy csöndes csalódás. Ilyenkor mondjuk azt, hogy sebaj, a fő, hogy együtt töltöttük az időt, mint annak idején, amikor nem csak a szabadidőnkben lógtunk együtt, hanem történetesen még egy szobában is dolgoztunk. Az ő íróasztalának oldalára talán nem véletlenül volt a mondás írva, hogy
- In Ruhe liegt die Kraft, nyugalomban az erő,
míg az enyémet a
- Sorge dich nicht, lebe!, ne aggódj, élj!
okosság díszítette.
Kettőnk közül mind a mai napig ő a nyugodt, én meg a temperamentumos.
Mára nem jött össze a mozi, helyette egy színházi előadáson találta magát Mackó velem, de csak azért, mert az összes hétfői mozinál a hétfői igencsak szegényes színházi felhozatalból a Jutalomjáték a Játékszínben tűnt a legígéretesebbnek. A végén persze vegyes érzelmekkel álltunk fel, az egészben az együtt töltött idő volt megint a legjobb. És az Arriba Taqueria mexikói gyorsétterem a Teréz körúton, ahova hirtelen és kihagyhatatlan ötlettől vezérelve tértünk be egy gyorsat fogyasztani, miszerint a szülinaposnak, aki egy nap csak egyszer lehet itt szülinapos, ingyen jártak a mexikói menük. Így aztán a keserédes Jutalomjáték mégiscsak jól végződött a csirkés quesadillával, a három féle feltéttel és az újra tölthető üdítővel.
Nem is kell olyan sok a boldogsághoz, igaz, Mackó? Te a Colát ittad, nekem a gyömbér nem akart a poharamból kifogyni. Jövőre veled itt, máshol, a lényeg, valahol együtt. Egészséget, boldogságot szülinapodra!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése